Najčešće postavljana pitanja

Pitajte nas

Tim stručnjaka OK-Lab laboratorije će vam dati odgovor, na sva vaša pitanja, vezana za laboratorijsko-dijagnostičke usluge koje pružamo.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 7:30 – 18:30 h
Subota: 8:00 – 14.00 h
Nedjeljom ne radimo

Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na najčešće postavljena pitanja u vezi sa laboratorijskom dijagnostikom. Za sve dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate preko broja telefona 062 431 301 ili nam pišite na mail info@oklab.ba.

U moderno opromljenom laboratoriju, uz primjenu svjetskih standarda u l aboratorijskoj dijagnostici, možete dobiti sljedeće analize: hematologija, biohemija, hormoni, analize urina, koagulacija, dijabetes, tumor markeri,imunoglobulini, srčani markeri, anemija kao i serologija (testiranje na COVID-19, kao i antigene za COVID-19).
OK-LAB laboratorija nudi svim svojim korisnicima nekoliko opcija plaćanja:
- Plaćanje gotovinom na licu mjesta
- Plaćanje platnom karticom na licu mesta
- Plaćanje na račun naše laboratorije – avansno.
Za određene analize je neophodna adekvatna priprema prije dolaska u laboratoriju na uzorkovanje, kako bi rezultati analiza bili pouzdani i tačni. Za više informacije obratite nam se preko broja telefona 062 431 301 ili nam pišite na mail info@oklab.ba.
Laboratorijski testovi se najčešće rade iz uzorka krvi i urina. Potrebno je uzeti malu količinu krvi i treba da sakupite neophodnu količinu urina.

Za većinu laboratorijskih ispitivanja krvi neophodna je priprema koja podrazumijeva uzimanje uzorka (na prazan stomak) ujutru, 12 sati nakon poslednjeg obroka. Ovo je neophodno zato što hranjenje u kraćem periodu pred vađenje krvi dovodi po porasta koncentracije glukoze, holesterola, lipida, proteina, gvožđa i drugih metabolita.
Zbog trenutne epidemiološke situacije, vrijeme zadržavanja u laboratoriji može biti duže nego uobičajeno. Način da se minimalno zadržite na prijemu naših laboratorija je da potrebne analize unaprijed poručite.
Dinamika i vrijeme izdavanja rezultata zavise od vrste testa koji ste radili. Rezultati za veliki broj analiza se izdaju na dnevnom nivou, ali za određene analize, izdavanje rezultata može biti i nekoliko dana (mikrobiološke analize, patohistološke analize i dr. zbog načina na koji je potrebno obaviti dijagnostiku).

Politika naše laboratorije je da se rezultati ne saopštavaju telefonom, kako ne bi došlo do pogrešne interpretacije, a naročito zbog toga što nam je privatnost podataka naših pacijenata prioritet.

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko tumačenja rezultata urađenih analiza, naši stručnjaci za laboratorijsku dijagnostiku će Vam izaći u susret i evaluirati nalaze.
Da. Svakako nam je jako korisno da nam skranete pažnju, ukoliko ste imali bilo kakvih problema u prošlosti prilikom vađenja krvi.

Učinićemo sve da budete sigurni, da će sve biti urađeno, na najbolji mogući način za vas.
Danas su procedure vađenja krvi veoma jednostavne, bezbolne i brze. Naše stručno osoblje će Vam pomoći da se opustite i da Vam bude komforno prilikom uzorkovanja krvi.
Apsolutno ne! Sterilne igle, pakovane pojedinačno, idu direktno u krvni sud nakon čega se bacaju. Kada radite test iz krvi, ništa ne ulazi u Vaš organizam. Naime, krv se uzima u specijalne epruvete u kojima je vakum, tako da kad sterilna igla uđe u krvni sud, krv direktno iz vene ulazi i popunjava epruvetu.

    Kako vam možemo pomoći?

    Pitajte nas. Nastojat ćemo vam dati odgovore na sva vaša pitanja u vezi laboratorijskih usluga koje pružamo.